Ahad, 18 Mei 2014

SAMBUTAN HARI GURU 2014

SK PELAGAT, 18 Mei 2014(Ahad) - Sambutan Hari Guru Peringkat sekolah telah disambut dengan penuh meriah  melibatkan komuniti setempat di mana teraju utamanya adalah Persatuan Ibu Bapa dan Guru yang diketuai oleh Yang DiPertuanya Tuan Haji Adnand bin Hussin serta Timbalan Yang DiPertuan Encik Ghazali bin Che Noh beserta barisan ahli jawatankuasa merreka.

Turut mengembelng tenaga dalam menjayaka sambutan yang julung-julung kali diadakan ialah KRT Sri Pelagat dan  Komuniti Padang Luas.  Program yang telah disusun berjalan dengan lancar di mana sambutan bermula di pintu pagar sekolah tepat jam 8.00 pagi.

Semua warga pendidik SK Pelagat telah  dipimpin oleh seorang murid dan diarak oleh pasukan bunga manggar  bersama jawatankuasa PIBG serta ahli pergerakan puteri  yang memakai pakaian sekolah menuju ke dewan terbuka. Di lobi sekolah, pasukan kompang sekolah yang telah sedia menunggu pula mengiringi semua  gutru ke dewan terbuka.

Acara di dewan terbuka dimulai dengan nyanyian lagu negaeaku dan selamat sultan. Kemudian diikuti dengan ucapan-ucapan dan seterusnya perasmian oleh Yang DiPertua PIBG Tuan Haji Adnand bin Hussin yang mewakili Yang Berhormat Tuan Haji Mohamad Pehimi bin Yusof, Ahli Dewan Undangan Negeri, Dewan Undangan Negeri Jerteh.

Turut hadir ialah Ketua Pegawai Pendidikan Daerah Besut, Yang Berusaha Tuan Haji Ab. Halim bin Haji Hassan. Tuan Haji Ab. Halim juga  turut menyampaikan hadiah-hadiah kepada murid yang menyambut hari ulang kelahiran mereka pada 16 Mei serta kepada guru-guru yang bertuah.

Jam 11 pagi bermula acara sukaneka yang melibatkan beberapa acara di mana semua guru dan warga SKP dipecahlkan kepada empat kumpulan. Manakala kemuncak acara pada sambutan kali ini ialah persembahan oleh kumpulan-kumpulan berkenaan yang dianggotai oleh guru dan kakitangan sekolah. Turut sama menyerikan sambutan hari guru tahun ini ialah persembahan khas oleh Timbalan YDP PIBG serta oleh ahli-ahli puteri. Majlis berakhir kira-kira jam 1.15 petang dengan penyampaian hadiah dan hamper kepada semua wagra SK Pelagat.

Terima kasih kepada semua pihak yang telah bertungkus lumus menganjurkan dan menjayakan sambutan hari guru ke-43 SK Pelagat. Semoga budi dan jasa tuan-puan allah s,.w,t sahaja yang mampu membalasnya. Akhir kata Selamat Menyambut Hari Guru Ke-43.
Terima kasih,,,,,,,,,,,,,,,,, Terima kasih....................... Terima  kasih

GURU : PENCETUS KREATIVITI PENJANA INOVASITiada ulasan:

Catat Ulasan