Rabu, 25 Jun 2014

KEJOHANAN BALAPAN, PADANG DAN SUKANEKA SK PELAGAT 2014

25/6/2014 - Rabu, Kejohanan Balapan, Padang dan Sukaneka tersebut telah berlangsung dengan jayanya bermula 24/6/2014 dan berakhir petang 25/6/2014 dalam suasana meriah.

Pengerusi PIBG SK Pelagat telah sudi meluangkan masa untuk hadir memberikan ucapan dan seterusnya mersamikan kejihanan tersebut yang disertai hampir kesemua murid.

Acara-acara yang menarik perhatian pada hari kedua (Rabu) ialah   4 x2 00 meter akhir lelaki dan perempuan, acara jemputan tahun lima melibatkan pasukan tuan rumah, pasukan SK Seberang Jerteh, SK Pusat Jerteh dan  SK Lubuk Kawah. 

Manakala acara tarik tali akhir di antara rumah-rumah sukan, acara terompah gergasi dan  isi air dalam botol bagi ibubapa dan pegawai turut menarik perhatian penonton.

Turut hadir memeriahkan kejohana tersebut ialah barisan AJK PIBG SK Pelagat 2014 dan juga para ibubapa yang berada di kawasan sekitar sekolah.

Dalam ucapan penutupnya tuan guru besar Encik Izlan bin Ibrahim mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah bertungkus lumus menjayakan temasya tersebut sehingga berlangsung dengan jayanya.

" MAJULAH SUKAN UNTUK SK PELAGAT "

Tiada ulasan:

Catat Ulasan